Afslanken is makkelijk

Zo’n ‘reclametekst’ heb je al vaak voorbij zien komen:
– gebruik dit ‘super product’ en de kilo’s vliegen eraf
– doe oefeningen met dit geweldige apparaat en je bent slank in 6 weken
– gebruik dit dieet en je bent voor altijd uit de overgewichtproblemen

afslanken en reclameDe meeste van ons geloven die aankondigingen niet, maar de ‘niet-goed-geld-terug-garantie’ trekt ons over de streep, tegen beter weten in.

We geloven dus dat je makkelijk kan afslanken, terwijl we ook door ervaring weten dat het niet zo is.
Dat is raar toch, of toch niet?

Hoe dat komt, als volgt: Ons geloof dat ‘afslanken makkelijk is’ heeft te maken met een soort diep weten, een onbewust weten dat een gezond gewicht hebben eigenlijk helemaal niet moeilijk is. Als we ons gedragen zoals we ‘deep inside’ zijn geprogrammeerd dan hebben we geen overgewicht. We weten eigenlijk precies wat we moeten eten en drinken. En hoeveel.

En toch hebben veel moderne mensen van nu overgewicht!
En dat komt omdat de moderne mens zich nog steeds gedraagt als de laatste honderdduizend jaar, volgens de oude programmering, maar de leefwijze en –omstandigheden zijn volledig veranderd. Het programma is niet meer van deze tijd!

Hoe zijn we geprogrammeerd?
In de oudheid moesten we ons kostje bij elkaar zoeken, planten, noten en zaden verzamelen en jagen op dieren. We aten wat het seizoen ons gaf: soms fruit, soms verse planten en kruiden, soms paddenstoelen, af en toe vlees en ’s winters wat we hadden bewaard.
Mensen leefden in kleine groepen en waren de hele dag lichamelijk in de weer. Ze wisten een boel van de natuur en hoe ze ziektes konden verhelpen.

Deze situatie bestaat niet meer: we hoeven voor eten niet meer de hele dag op pad, alles is het gehele jaar door verkrijgbaar, er wordt kant en klaar eten in fabrieken in elkaar geknutseld, we bewegen nauwelijks meer en onze intuïtie (ons onbewuste weten) wat goed voor ons is, is in de slaapstand beland.

Onze oude programmering leidt tot overgewicht
Het is niet moeilijk te zien dat onze stokoude programmering in de moderne tijd problemen kan veroorzaken, bijvoorbeeld:
– ‘eet nu, je weet niet wanneer de volgende keer is’ – dat leidt tot problemen als er het hele jaar een overvloed aan eten is.
– ‘zoet (suiker) is belangrijk’ – levensgevaarlijk als in heel veel voedingswaren suiker wordt toegevoegd
– ‘stress gaat uit je lichaam als je flink beweegt’ – moeilijk te doen als je hele dagen achter je computer zit of in vergaderingen

evolutieUpdate de programmering
Om geen overgewicht te krijgen of gewoon af te slanken tot je ideale gewicht is het dus nodig om je eigen programmeringen eens goed onder te loep te nemen. Je te beseffen hoe je eigenlijk geregeerd wordt vanuit je hersenen. Dat heel veel van ons gedrag voorgeprogrammeerd is. En als je weet hoe jij je gaat gedragen wordt het een stuk makkelijker en vooral ook leuker om daar verandering in te brengen. Het is eigenlijk gewoon een spel tussen oude software en de ge-update IK.

Hoe dan verder?
Je begrijpt nu dat het zeer belangrijk is niet alleen aandacht te hebben voor gezonde (gevarieerde) voeding en bewegen, maar ook voor oude programmering, bijvoorbeeld de wijze waarop we met stress omgaan (eten en drinken in plaats van bewegen). En wat dacht je van het 500 miljoen jaar oude instinct ‘eet nu, je weet niet wanneer de volgende keer is’!

Het hokjes denken van de moderne tijd past niet op het goed laten functioneren van een mega-complex systeem als de mens.
Alles heeft met alles te maken. Als je zenuwachtig bent (hoofd), beven je handen of voel je maagkrampen of zelfs misselijkheid (lichaam). En andersom, als je darmen slecht functioneren kan je depressief worden……

De oplossing
Afslanken en een gezond gewicht behouden kan alleen als we aandacht hebben voor alle facetten van gezond gedrag:
– om gezond te eten,
– gezond te bewegen,
– gezond met emoties om te gaan
– gezond ons instinct zijn werk te laten doen.

Een integrale aanpak is wat werkt en dat is makkelijk.
Eigenlijk hoeven ons alleen maar ‘natuurlijk’ te gedragen, maar dan wel met de kennis van een modern mens, een ge-update IK.

De IK die weet dat gefabriceerde voeding veel te veel suiker bevat, die weet dat reclames onze ideeën en zelfbeeld beïnvloeden, die weet dat stress ons doet grijpen naar chocola en wijn en vooral die weet wat ie moet doen om daarvan geen last meer te hebben.

Afslanken is makkelijk
Dus samengevat in vier stappen:
– eet gevarieerd, natuurlijk (biologisch) voedsel
– beweeg zoveel mogelijk (zonder extreme inspanning en wedstrijdstress)
– zorg dat sterke emoties snel geneutraliseerd worden
– wees alert op sterk instinctief (dierlijk) gedrag – stop daarmee na 30 seconde
Dat is alles!
afslanken en nooit meer overgewicht‘Weet je dat allang, maar lukt het niet’ of ‘wist je het niet en wil je het leren’, dan is het Nooit Meer Overgewicht programma een prachtige mogelijkheid.

Laat je 3 of 6 maanden lang coachen en meenemen door de velden van lichamelijke balans, gezond leven, harmonie, weinig stress, een ge-update IK en natuurlijk een gezond gewicht.

Kijk de video (op de homepage) en lees hier wat het allemaal inhoud

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *