Afslanken is eigenlijk best makkelijk – geloof je het niet?

Na jaren onderzoek, proberen, testen en verbeteren weten we eindelijk hoe het moet! En dat wordt tijd ook. Overgewicht neemt op dit moment steeds grotere vormen aan onder alle groepen van de bevolking (toename van 70%!). Vrijwel iedereen weet dat overgewicht leidt tot gezondheidsklachten en toch zijn er steeds meer (jonge) mensen die te maken hebben met overgewicht. En dat is slecht nieuws.
Hoe kan zo’n situatie ontstaan??
De overheid heeft (school) campagnes over gezond eten en meer bewegen, veel mensen doen aan sport, volgen afslankmethodes of denken gezond te eten. Afvallen is een soort nationale sport geworden. Maar kennelijk heeft het allemaal niet veel zin.

Een nieuwe aanpak
Als professionals op het gebied van gezondheid begon het ons te ergeren. Waarom hebben al die initiatieven bijna geen effect? Het moet toch mogelijk zijn een praktische methode te ontwikkelen die mensen helpt duurzaam en eenvoudig hun ideale gewicht te bereiken. Waarom is afvallen kennelijk lastig. Na bijna 15 jaar studie, onderzoek en vooral samenwerking met heel veel cliënten staat voor ons als een paal boven water dat een succesvolle aanpak van overgewicht een integrale werkwijze nodig heeft!

Het gaat bij overgewicht niet alleen om te veel of verkeerd eten en drinken. Er zijn ook emoties in het spel, en stress. Het gaat om body EN mind!
Waarom ga je tot de polsen in de pinda’s, neem je effe een paar wijntjes of plunder je de chocolade voorraad als je stress ervaart of emotioneel bent?

Iets in ons zorgt er blijkbaar voor dat we dingen doen die we met ons verstand eigenlijk niet willen. Kennelijk wordt ons gedrag geregeerd door een onbewuste kracht. Wat is er nu eigenlijk aan de hand? Waarom reageren we op een niet logische manier op emoties en stress? Heeft ons verleden er soms mee te maken?

Stress en eten
Stel je voor, je bent net geboren, een paar uur oud, er is iets zeer vervelends aan de hand, je hebt buikkrampen. Je krijst om aandacht van je moeder, maar het duurt 30 seconden voor je aandacht krijgt. Deze 30 seconden duren lang, heel lang. Er is stress:“je wordt niet gehoord”! Na die 30 seconden krijg je de borst. De zoete moedermelk en de aanwezigheid van je moeder maken dat je weer tot rust komt.

Deze ervaring wordt opgeslagen in het geheugen, net zoals alle impactvolle ervaringen. We zijn 30 jaar later: er doet zich een situatie voor die je onbewust herinnert aan die vervelende ervaring van toen. Je ervaart weer dat je niet gehoord wordt door je man, vrouw, zoon, dochter, vriend(in), leidinggevende, collega, scheidsrechter, etc. en er ontstaat weer stress. De hersenen reageren op basis van oude ervaringen. Je zoekt troost. Als baby was de moederborst en zoete moedermelk drinken de troost, voor een volwassene is het nog steeds iets zoets eten of drinken. Eten en drinken om tot rust te komen, getroost te worden …… te ont-stressen!

Dit voorbeeld kan worden uitgebreid met een oneindig aantal anderen. Het belangrijkste is dat we erkennen dat onze emotionele kant een belangrijke rol speelt bij eetgedrag. Er moet dus ook bij de aanpak van overgewicht aandacht zijn voor het ontstressen op geestelijk niveau. Beide zijden van de medaille moeten aan de orde komen, zowel de lichamelijk kant – body (bv. minder en gezonder eten, bewegen) als de geestelijke kant – mind.

De missing link
Het gebrek aan duurzaam resultaat van de bekende afvalmethodes als Dr. Frank, Sonja Bakker, WeightWatchers, Dr. Dukan, Montignac, Dr. Atkins, etc..heeft dus te maken met het feit dat ze zich vooral richten op de fysieke aspecten van overgewicht: voeding en bewegen. En dat is onvoldoende. Een succesvolle aanpak is een integrale aanpak. Alle facetten moeten tegelijkertijd aan de orde komen. En die methode bestaat nu: Nooit Meer Overgewicht.com

De NMO methode is een body & mind aanpak, waaronder iets wat nog nooit beschikbaar was in ‘overgewicht-land’, de missing link! Een uniek manier om onze hersenen tot rust te brengen; het deel van onze hersenen waar onze eet-instincten vandaan komen, het troost-eten, waar ons hongercentrum gelokaliseerd is. De onbewuste kracht die zorgt dat we dingen doen, die we eigenlijk niet willen!
Als je meer wil weten bekijk dan de nieuwe ‘Nooit Meer Overgewicht’ video. Je kan hem aanvragen rechts bovenaan de pagina.

Wil je weten wat het Nooit Meer Overgewicht programma inhoudt? En nu, zo na de Pasen, profiteren van een mooie aanmoedigingspremie (zolang de voorraad strekt)… Kijk dan even hier.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *